banner-image

Ravago preporučuje: Premiks starter Wean Win za prasad do 16 kilograma

Odgoj prasadi smatra se najvažnijom fazom u tovu svinja, jer dalji tov može biti uspešan samo kad je prase zdravo i vitalno. Ishrana u prvim danima je jedan od najzahtevnijih i najosetljivijih poslova. U kompaniji Ravago iz Feketića posebnu pažnju posvećuju upravo razvijanju i proizvodnji premiksa koji se koriste u periodu zalučenja prasadi.

Premiks starter za prasad 7,5 odsto – Wean Win, posebno je prilagođen tom periodu.

Stručnjaci kompanije Ravago ističu da može da se koristi kao premiks u smešama predstarter i starter. Ovaj proizvod se dodaje u hranu prasadima od 5 – 7 dana života i prasadima težine do 16 kilograma u kombinaciji sa žitaricama, proizvodima od mleka, ribljim brašnom, sojinim proizvodima i drugim lakosvarljivim izvorima proteina i energije. Sadrži optimalan i adekvatno izbalansiran nivo vitamina, helatne oblike minerala, enzime, zakišeljivače, butirate, probiotike, antioksidante, apetizere i prijatnu aromu.

Davanjem hrane sa ovim premiksom prasad se brzo navikavaju na novi način ishrane i izbegava se stres usled prelaska sa ishrane majčinim mlekom na suvu hranu, objašnjavaju u Ravagu.

Ovaj premiks osigurava dobro zdravlje digestivnog trakta, visok dnevni prirast i ujednačen rast prasadi. Deluje preventivno protiv proliva kod prasadi, gubitak svodi na minimum i omogućava postizanje veće težine životinja u kraćem vremenskom periodu.

U tabeli je predlog osnovnih receptura sa ovim premiksom: