banner-image

Prijavite se za besplatne obuke o IPARD-u i osiguranju u poljoprivredi

Poljoprivrednici, preduzetnici i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz sfere agrobiznisa mogu da se prijave na besplatnu onlajn obuke o IPARD fondu, koja će im pomoći u razvoju poslovanja i pristupu novim izvorima finansiranja.

Obuka o IPARD-u biće održana u ponedeljak, 2. novembra, počinjE u 18 časova, a organizujE se u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP. Program sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.

Partner ovih organizacija, agencija Smart IPARD iz Novog Sada predstaviće tokom onlajn predavanja mogućnosti finansiranja investicija i unapređenja biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

IPARD program vredan je 175 miliona evra, a pored registrovanih poljoprivrednih gazdinstava podršku iz ovog fonda mogu da dobiju i mlekare, klanice, prerađivači voća, povrća, jaja i grožđa. Podrška za preduzetnike, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda iznosi od 10.000 evra do dva miliona evra.

Za investicije u ruralnom turizmu po projektu se može dobiti podrška od 5.000 evra do 300.000 evra, a taj javni poziv otvoren je do kraja oktobra ove godine. Očekuje se da Uprava za agrarna plaćanja uskoro raspiše i javni poziv za nabavku novog traktora, a potom i za nabavku mehanizacije i opreme i izgradnju poljoprivrdnih objekata, to jest podizanje i opremanje voćnjaka, plastenika, hladnjača, skladišnih kapaciteta, farmi… Za takve projekte poljoprivrednici mogu da računaju na podršku koja iznosi do milion evra.

Za obuku o IPARD-u, 2. novembra u 18 časova, možete se prijaviti preko sledećeg linka:

https://forms.gle/tipGQDTZLaPe2qxF7