banner-image

U Beogradu počeo Međunarodni sajam hortikulture

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević otvorio je danas Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu, koji se već 14. godina održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Foto: BG sajam

– Ministarstvo poljoprivrede uvek podržava sve proizvođače i njihovu afirmaciju, a posebno nas raduje činjenica da se sektor hortikulture razvija i beleži rast, naglasio je Stanojević.

Prema rečima Stanojevića, možda je upravo Sajam hortikulture prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira, pronađu svoje mesto na tržištu i da u nekoj od narednih godina dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu.

-Zadovoljstvo nam je da vidimo da se sajam upotpunjava dodatnim manifestacijama i izložbama, kao i da svake godine okuplja sve više izlagača iz različitih oblasti biljne proizvodnje, istakao je Stanojević.

Iako poznatiji kao „“Bašta srca sajma“, Sajam hortikulture sa izložbama okuplja izlagače  iz raznih oblasti hortikulture: voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, organskog bilja, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture….

Međunarodni sajam hortikulture „BeoPlantFair“, 27. po redu , 25. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 10. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme i 6. Izložba organske proizvodnje „Organic“  održava se od 07. do 11. aprila na Beogradskom sajmu u hali 3.