banner-image

Uspeh studenata Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment na Hackadays 2022

Fakultet za projektni i inovacioni menadžment (PMC) u saradnji sa Međunarodnim udruženjem za projektni menadžment (IPMA) organizovao je od 18. do 20. juna hakaton (Hackadays 2022) u kome se takmičilo preko 35 učesnika i volontera podeljenih u četiri tima.

Hakaton je organizovan u sklopu projekta KomBEU – Competence Model for Business Development 4.0 in the European Context, a takmičari su rešavali izazove iz zadatih oblasti – klimatskih promena, cirkularne ekonomije, pametnih gradova i ruralnih sredina, e-uprave…

Timovi su predstavili inovativna rešenja koja mogu doprineti unapređenju problema iz ovih oblasti, a studenti su pokazali zavidno znanje o datim temama, kao i veštine u razvoju projekata, IT rešenja, kreiranja poslovnih modela i rešavanja problema, a istakli su se i prezentacionim veštinama.

Projekat u okviru kojeg se odvijalo takmičenje finansira nemačko Federalno ministarstvo obrazovanja i razvoja, a žiri su činili međunarodni eksperti iz oblasti projektnog menadžmenta i inovacionih tehnologija.

Na ovogodišnjem hakatonu učestvovali su timovi iz PMC inkubatora Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment i studenti Fakulteta za menadžment, ekonomiju i finansije (MEF).

PMC, jedini fakultet u regionu sa akreditovanim smerom za projektni menadžment i IT za osnovne, master i doktorske studije, predstavnik je Srbije u međunarodnom projektu KomBEU – Competence Model for Business Development 4.0 in the European Context. Reč je o projektu koji vodi ISF Munchen e.V. u saradnji sa Tiba Managementberatung GmbH i Educons univerzitetom u Srbiji. Projekat ima za cilj da doprinese realizaciji potencijala digitalne transformacije za uspešno formiranje startapova i implementaciju inovacija poslovnog modela u praksu preduzeća EU i regiona Zapadnog Balkana.