banner-image

Beogradski sajam hortikulture i organskih proizvoda od 20. do 23. maja

Na Beogradskom sajmu od 20. do 23. maja 2021. godine, održaće se 26. Međunarodni sajam hortikulture „BeoPlant Fair“, sa njegovim već tradicionalnim pratiocima – Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložbom baštenskih i parkovskih mašina „Motoplantexpo“.

Foto: Beogradski sajam

Organizator najavljuje da će se posetioci susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnom arhitekturom. Osvežiće pogled na estetiku življenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona i raznovrsne usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila. Moći će da direktno od proizvođača nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Radno vreme manifestacije biće od 10 do 18 časova za posetioce, a još jedna atrakcija za ljubitelje hortikulture svakako je i 5. Organic Fest, posvećen organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte.

Pokrovitelj Sajma hortikulture je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Ulaz u „baštu u srcu Sajma“ biće besplatan.