banner-image

Dani ludaje od 9 do 12. septembra u Kikindi

Centralna kikindska manifestacija, 36. po redu “Dani ludaje” ove godine održaće se od 9. do 12. septembra, najavljeno je iz Turističke organizacije Grada Kikinde.

Manifestacija će otpočeti tradicionalnom igrom sa ludajom, koja je zapravo i najava svih predstojećih događaja.

Biraće se najbolji literarni i likovni radovi i video klipovi dece koja su se prijavila na različitim konkursima i slala svoje radove. Biće organizovan karneval predškolaca, uz pratnju dobošara i gradske muzike i mažuretkinje iz Herceg Novog.

Neizostavni segmenti u sklopu centralne manifestacije su Banatski fruštuk i Gostinska soba. Organizatori pozivaju udruženja žena, pevačka i kulturno-umetnička društva, sportska udruženja koji žele da svoj rad prezentuju javnosti na Danima ludaje da se jave što pre.

Učešće na manifestaciji najavili su uzgajivači bundeva iz Mađarske, a postoji šansa, ako to situacija dozvoli, da se njihove tri najteže bundeve predstave na ovogodišnjoj manifestaciji.

Uz revijalni deo takmičenja u karvingu, odnosno rezbaranju bundeve promovisaće se i jedan novi proizvod od bundeve.

Organizatori su pripremili bogat muzičko – scenski program. Nastupiće operska diva Jadranka Jovanović sa horom i orkestrom Kulturnog centra “Attendite”, rok grupe “Kerber” i “Riblja čorba” i folk pevačica  Svetlana Ceca Ražnatović, a muzički deo manifestacije zatvoriće Zvonko Bogdan.

Krajem avgusta održaće se promocije kikindske manifestacije u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu i Subotici.