banner-image

Zrenjaniniski Dani piva: Zabava uz poštovanje epidemioloških mera

U Zrenjaninu su najavljeni 36. Dani piva”, a manifestacija će ove godine biti održana uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Povodom predstojećih 36. po redu “Dana piva” danas je u Gradskoj bašti u Zrejaninu održana konferencija za novinare na kojoj se, pored organizatora i učesnika, obratio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, ukazavši da ta manifestacija, jedan od brendova grada, ove godine obeležava duplo punoletstvo, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

– Naši “Dani piva” su manifestacija koju mnogi gradovi kopiraju, ali je ona specifična po svom sadržaju i po ljudima, konceptu organizacije na nivou cele Srbije – rekao je gradonačelnik, napominjući da će ovogodišnji program biti kvalitetan, kako kulturno – umetnički, tako i zabavni program, uz mnoštvo koncerata, sportskih sadržaja i ostalih aktivnosti koje će zadovoljiti ukuse svih sugrađana, a da će svaka porodica pronaći zanimljiv sadržaj.

Gradonačelnik je pojasnio na koji način će se poštovati epidemiološke mere.

– Dve lokacije na kojima će biti veliki broj posetilaca, Žitni trg i Trg slobode, biće ograđeni, imaćemo kovid redare i proveru. Ljudi će morati da budu vakcinisani i da pokažu negativan test, to su uslovi koje je postavio krizni štab i prema tome mnogo je bitno poštovati sve mere. Mislim da veliki broj naših sugrađana i gostiju jeste vakcinisan, ima i onih koji su preležali koronu, a biće i vremena da se nevakcinisani testiraju tako da ćemo u tom velikom prostoru imati najminimalniji zdravstveni rizik – rekao je gradonačelnik, uputivši apel da građani nose maske i pridržavaju se svih mera.

Sutra će iz Gradske bašte krenuti pozivari koji će, tradicionalno, uz besplatno pivo, pozivati Zrenjanince da dođu na ovogodišnje “Dane piva”.