banner-image

Agrokoru dobro u Srbiji

Za rast kupovne moći u zemljama regiona najvažnije su investicije za šta je „Agrokor“ jedan od najboljih primera, izjavio je izvršni potpredsednik te kompanije za maloprodaju Ante Todorić na regionalnoj konferenciji poslovnih ljudi u Beogradu.

– „Agrokor“ je jedan od najboljih pokazatelja da se u ovom regionu može uspeti i konkurentno ulagati – istakao je Todorić i dodao da je ova kompanija uspešna ne samo u Hrvatskoj, gde ima veliki broj srednjih i manjih investicija, već i u Sloveniji gde je vlasnik trgovinskog lanca „Mercator“, zatim u Srbiji gde takođe posluje „Mercator“, ali je „Agrokor“ investirao i u zrenjaninski „Dijamant“, fabriku vode „Mivela“, a u Bosni i Hercegovini u „Kiseljak“.

Takođe, rekao je da „Mercator“, koji posluje u okviru „Agrokora“ na srpskom tržištu, uvek reinvestira profit u Srbiji, te da očekuje investicije u prodavnicu.

– Razmišljamo i o velikom distributivnom centru – izjavio je Todorić za Hinu i dodao da imaju interesantne planove za Srbiju.

On nije želeo da komentariše navode u beogradskoj štampi da „Agrokor“ želi da kupi „Victoria oil“, odnosno njenu robnu marku „Iskon“ ulje.

 

Izvor: ekapija