banner-image

Poljoprivrednicima od Pokrajine 131 milion

Poljoprivrednicima u Vojvodini je iz pokrajinskog budžeta dodeljeno još 131 milion dinara za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete, saopštio je danas biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je 91 ugovor korisnicima koji su, posredstvom odgovarajućeg konkursa, dobili ta bespovratna finansijska sredstva.

Zahvaljujući tim podsticajima, pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biće još 85 hektara voćnjaka.

Na konkursima za izgradnju i opremanje malih prerađivačkih kapaciteta je, od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima je već dodeljeno 66 miliona, rekao je Bogaroški i napomenuo da je u tom pogledu najveće interesovanje bilo za sredstva preradu voća i povrća kao i za hladnjače.

On je najavio da će resorni pokrajinski sekretarijat pokušati da, u rebalansu pokrajinskog budžeta, obezbedi dodatna sredstva za tu namenu i raspiše novi konkurs u drugoj polovini godine.

Ističući da je interesovanje poljoprivrednika za konkurse tog pokrajinskog sekretarijata znatno veće nego ranijih godina, Bogaroški je dodao da je tome doprinelo i predstavljanje mera i programa sekretarijata, koje je održavano širom Vojvodine proteklih meseci.