banner-image

Još osam kompanija izvozi u Rusiju

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas Tanjugu da je još osam srpskih kompanija dobilo dozvolu za izvoz mesa i mleka u carinski savez koji čine Rusija, Belorusija i Kazahstan.

Već od danas svoje proizvode na to tržište mogu da plasiraju „Granice“, „Bioprotein“, „Pavlović“, „Adut“, „Mlekoprodukt“, „Bankom“, „Nova eco feed trgovina“ i „Frikom“.

„Danas smo dobili informaciju da je ruska strana odobrila da još osam ovih objekata već od danas mogu da plasiraju svoje proizvode na tržište carinskog saveza“, istakla je Bogosavljević Bošković.

Ona je naglasila da je to izuzetno dobra vest koja govori o dobroj saradnji uspostavljenoj sa Ruskom Federacijom u prošloj i ovoj godini, i na nivou ministarstava, kao i stručnih službi – Uprave za veterinu, Uprave za zaštitu bilja i Ruske službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) i privrednika.

Bogosavljević Bošković je rekla da će to povećati naš izvozni potencijal ka tržištu carinskog saveza i da će naši poljoprivrednici imati sigurnost za plasman mleka i mesa.