banner-image

U Graničar kroz kordon policije

Kordon policije obezbeđivao je sudske izvršitelje koji su došli sa kombajnima da prema odluci naplate potraživanje Peđa komerca iz Subotice koji je 2008. godine prema sudskoj presudi uložio u Graničar 200, a sa kamatom treba da naplati 270 miliona dinara.
Ali radnici su zaobišli kordon kako bi sprečili kombajn da uđe u njivu. Tada je nastala trka po ataru koja je bila na ivici sukoba, ali se sve brzo smirilo bez većih incidenata.
Radnici tvrde da su bivši vlasnici i njihovi partneri koji su godinama isisavali kapital preduzeća sada došli da pokupe letinu na osnovu sudske odluke, dok ni jedna krivična prijava koju su radnici podneli protiv njih nije procesuirana.

„Izneli su deset puta više od onoga što potražuju, ali o tome niko ne govori“, priča radnik Predrag Marković.

„Njima treba da se sudi, a ne da sud donosi odluke po njihovim tužbama“, smatra Zoran Purić, predsednik Sindikata. 

Graničar iz Gakova je ušao u posed 4.000 hektara državnih oranica kako bi sačuvali selo od propadanja, ali po prestanku restrukturiranja poverioci su došli po svoje.

„Pristali smo na minimalce već šest meseci kako bi sačuvali stoku i obezbedili hranu, a sada neko to hoće da otme. Nećemo dozvoliti“, poručuje radnik Miladin Marković.

(RTV)