banner-image

Jeftino do priključnih mašina

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo potpisao je danas ugovore sa korisnicima kredita ovog Fonda za nabavku nove priključne mehanizacije u ovoj godini.

Fond je za manje od tri godine realizovao više od 880 kredita za nabavku pogonske i priključne mehanizacije. Podeljeno je 370 traktora i 520 priključnih mašina. Najavljene su i tri kreditne linije u jesenjem ciklusu.To će biti ponovljen konkurs za dodelu kredita za nabavku nove mehanizacije, za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu i linija koja se odnosi na pčelarstvo.

Sabo se zahvalio svim korisnicima koji uredno vraćaju kredit.

(Radio 021)

– Da nije tog uspešnog vraćanja kredita, danas se ne bi mogli potpisati ovi ugovori, pošto je povraćaj sredstava preko 95 odsto što govori da se radi o ozbiljnim parama u revolvingu, kao i o ozbiljnosti korisnika kredita Fonda – rekao je direktor Fonda.

Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković rekao je da za nabavku nove priključne mehanizacije odobreno 153 kredita, iako je potražnja bila mnogo veća.

– Krediti Fonda su popularni, jer su povoljni, sa kamatnom stopom od jedan do dva odsto koje nema nigde – rekao je Marinković i informisao da je Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede koji radi već 15 godina, do sada plasirao preko 3.300 kredita u vrednosti od 2,46 milijardi dinara, što je oko 24 miliona evra.