banner-image

Za lakšu setvu 7,5 miliona

Grad Zrenjanin je obezbedio 7,5 miliona dinara za subvencionisanje kamata za poljoprivrednike koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva na području tog grada.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da poljoprivredno gazdinstvo ima pravo na iznos, ne veći od 500.000 dinara, otplata je predviđena u roku od 12 meseci, a sredstava su namenjena za nabavku repromaterijala za jesenju setvu – semena pšenice i ječma i veštačka đubriva.

„Kamatna stopa je 16 odsto, grad će finansirati 10 odsto, dok preostalih šest odsto plaća poljoprivrednik. Korisnici povoljnost mogu ostvariti apliciranjem kod Banke Inteza, do utroška sredstava“ kazao je on.

Santovac je podsetio da agrarni budžet grada iznosi 426 milona dinara i da se iz tog budžeta direktno pomaže agraru, a da jedan od načina jeste i izdvajanje sredstava za subvencionisanje kamate za kredite poljoprivrednicima za jesenju setvu sa čim se započelo prošle godine.
On je dodao da je je prošle godine mogućnost iskoristilo 190 poljoprivrednih proizvođača i da se očekuje da će ove godine 400 ratara na ovaj način doći do neophodnog novca za predstojeće jesenje radove.

(RTV)