banner-image

Organski proizvođači da se jave za Nirnberg

Nacionalno udruženje Serbia Organika saopštilo je da organizuje učešće na 27. međunarodnom sajmu organskih proizvoda BIOFACH u Nirnbergu, u Nemačkoj, od 10. do 13. februara 2016. godine i pozvalo prerađivače, preduzeća, udruženja i klastere da se prijave.  

Poziv je otvoren za sve koji već poseduju sertifikate za organsku proizvodnju i organske proizvode ili će ih dobiti do januara naredne godine, osim za udruženja i klastere.

Serbia Organika navodi da je do sada šest godina uspešno organizovala učešće srpskih izlagača, a na predstojećem sajmu obezbeđen im je zajednički štand koji u hali 4. Asocijacija obezbeđuje kompletnu organizaciju i koordinaciju učesnika sa sajmom (prijavu, plaćanje pojedinačnih izlagačkih taksi, izradu i dizajn zajedničkog štanda izradu zajedničkog kataloga i drugih promotivnih materijala), osim organizacije puta i smeštaja.

BIOFACH je vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda i održava se svake godine u februaru mesecu pod pokroviteljstvom IFOAMa (Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu). I ove godine se očekuje prisustvo oko 2.500 izlagača i 44.000 posetilaca iz celog sveta.

Ovo je sajam od izuzetne važnosti za preduzeća i pojedince čija se delatnost oslanja na organske inpute, proizvodnju i proizvode. Na 90.000 kvadratnih metara imaće priliku da se upoznaju sa najnovijom tehnologijom proizvodnje, preradnim linijama i raznim novim načinima pakovanja, navodi Serbia Organika. Sve informacije mogu se pronaći na sajtu ove organizacije.

(organiccentar.rs)