banner-image

U Kisaču u požaru stradalo više od 30 grla stoke

U stravičnom požaru koji se dogodio danas oko 11 časova u Kisaču, potpuno je izgoreo poljoprivredni objekat od oko 800 kvadratnih metara u kojem je, sa preko 10.000 bala razne stočne hrane, izgorelo i više od 30 grla stoke.

Požar je izbio oko 10.30, a na licu mesta se ubrzo našlo desetak vatrogasnih ekipa iz Kisača, Rumenke, Bačkog Petrovca i Novog Sada koji su se sa vatrom borile sve do uveče, kada je požar konačno lokalizovan.

Osim vatrogasaca u gašenju su, po nalogu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, s mehanizacijom učestvovali i radnici „Gradskog zelenila” i ZOO higijene, kao i brojni meštani.

Objekat koji se nalazi u samom centru Kisača, u Ulici Janka Gombara, inače je u vlasništvu lokalnog poljoprivrednika Jana Ferka, a planuo je u svega nekoliko minuta jer je vatra zahvatila hiljade suvih bala koje su lagerovane u tavanskom delu koji se ubrzo potpuno obrušio na stoku koja se nalazila ispod.
Kako su nam ispričali meštani koji su pomagali u gašenju vatre, ispod gomile užarenog pepela je stradalo između 30 i 40 grla stoke, uglavnom junadi, ali i jedan broj tovljenih svinja. Iz vatrene stihije vatrogasci su uspeli da spasu svega četiri bika, od kojih je jedan teško povređen.

U Novosadskoj vatrogasnoj brigadi kažu da se još uvek ne zna tačan uzrok izbijanja požara, ali da će biti izvršen uviđaj. Iako je vatra stavljena pod kontrolu tokom večernjih sati, na licu mesta je tokom noći ostalo jedno vatrogasno vozilo za slučaj da se vatra ponovo pojavi na zgarištu.

Iako još uvek nije evidentirano šta je sve izgorelo u ovom požaru, prve procene su da je vatra prouzrokovala materijalnu štetu od nekoliko desetina miliona dinara.

Danas će na lice mesta izaći uviđajne ekipe kao i Veterinarska inspekcija koja će se pobrinuti za uklanjanje tela životinja.

(Dnevnik)