banner-image

Ministarstvo poljoprivrede voljno da razgovara o zakonu

Jedini cilj i apsolutni prioritet Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine je stvaranje pravno uređenog, pouzdanog, predvidljivog i na kraju što je najvažnije, pravednog sistema, u kome će svaki poljoprivrednik, posebno mali, dobiti konačno priliku da se podigne i započne stabilan razvoj.

Kao što je bio slučaj tokom izrade Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Vlada i MPZŽS i ubuduće ostaju otvoreni za svaki razgovor u kome će se kroz konstruktivne predloge raditi na pronalaženju načina za dalja unapređenja postojećeg predloga. Radikalizacija stavova i potpuna isključivost nas ne približavaju rešenju, već naprotiv, čine dijalog znatno težim. 

Upravo u cilju održavanja dijaloga, koji postoji od samog početka izrade Nacrta zakona sa svim relevantnim poljoprivrednim udruženjima, Vlada Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine ostaju otvoreni za konstruktivan razgovor i usvajanje svih predloga koji imaju za cilj unapređenje postojećeg Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.