banner-image

Protest traktorima u pet do 12 pred Skupštinom Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovaće sutra u “pet do 12” protestnu vožnju traktora ispred Skupštine Srbije, saznaje agencija Beta u toj stranci.

MUP Srbije dozvolio je “određenom broju traktora” da uđu u Beograd, dođu do Skupštine Srbije i predaju zahteve za povlačenje Predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu u republičkom parlamentu, kazao je izvor iz LSV.

U LSV nisu želeli da govore ni o trasi niti o drugim pojedinostima protestne vožnje.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš izjavio je danas da je u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) insistirao da se poljoprivrednicima omogući da uđu traktorima u Beograd i da izraze protest protiv zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Kostreš je ranije danas za agenciju Beta rekao da LSV insistira na tome da paori imaju pravo da iznesu svoje zahteve i nezadovoljstvo u Beogradu i dodao da ta stranka shvata da je nemoguće obezbediti da u glavni grad dođe nekoliko stotina traktora.

“Razumemo da bi ulazak nekoliko stotina traktora paralisao čitav grad i da je to nemoguće i iz organizacionih i iz bezbednosnih razloga. Ali, mi insistiramo na tome da paori mogu da iznesu svoje opravdane zahteve u Beogradu i sigurni smo da može da se pronađe rešenje”, kazao je Kostreš.

On je apelovao i na policiju i na paore koji su danas krenuli ka Beogradu da budu uzdržani, kako ne bi došlo do incidenata koji nikome nisu potrebni.

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš najavio je da će paori ostati na putevima i tokom noći, dok je Ministarstvo poljoprivrede saopštilo da je spremno za razgovor.

(Autonomija)