banner-image

Ministarka ne zna zašto paori protestuju kad su pitani o svemu

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je Predlog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu rađen u dogovoru i konsultacijama sa udruženjima poljoprivrednika i da ona ne zna razlog zbog čega oni protestuju.

Ministarka je novinarima na otvaranju Sajma etno hrane i pića kazala da je spremna da ponovo razgovara sa svima koji imaju neke zamerke na taj predlog, ali je naglasila da niko nije tražio razgovor sa njom.

„Ja ne znam zašto poljoprivrednici protestuju, mi smo zajedno radili na pripremi ovog zakona. Primiću sve koji žele da razgovaraju sa mnom, sve asocijacije sa kojima sam celo leto razgovarala i sa kojima sam tražila zakonsko rešenje koje bi bilo u interesu svih. Oni odlično znaju da smo razgovarali celo leto i da sam uvek dostupna. Nema razloga da budu zabrinuti, ja ću ih primiti kad god zažele“, kazala je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je naglasila da je najveći problem što poljoprivrednici nisu jedinstveni, jer jedne ideje i predloge iznose stočari, druge ratari, treće mali poljoprivrednici, četvrte veliki, a svoje ideje imaju i poljoprivrednici sa juga i sa severa.

„Ja želim da razgovaram sa svima koji imaju konstruktivne predloge i rešenja, ali nisam spremna da razgovaram na političkom nivou u smislu da se ospori sve ono što se dobro i pozitivno uradi, zarad jeftinih političkih poena. Na tom nivou ne želim da razgovaram, ali u smislu da unapredimo i uvećamo poljoprivrednu proizvodnju i pomognemo proizvođačima spremna sam da razgovaram sa svima“, kazala je ona.

Prema njenim rečim, konačnu odluku o zakonu o poljoprivrednom zemljištu daće poslanici Skupštine Srbije koji su predstavnici naroda.

(Beta)