banner-image

Rajić: Stižu i podsticaji i IPARD

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Zoran Rajić izjavio je da će sva dugovanja prema poljoprivrednicima biti isplaćena za dve do tri nedelje. Prema njegovim rečima u toku je završna faza pripreme agrarnog budžeta za narednu godinu, koji se, sve su prilike, neće značajno razlikovati od ovogodišnjeg.

– Ne očekujem veće promene. ali nadam se da rentabilnost proizvodnje poljoprivrednika neće zavisiti od državnih podsticaja – kazao je Rajić u Novom Sadu, na svečanosti  povodom 11 godina od osnivanja udruženja novinara za poljoprivredu “Agropres”.

Državni sekretar izjavio je i da će u kratkom periodu biti zaposlena 103 radnika u Upravi za agrarna plaćanja, što će omogućiti korišćenje sredstava iz IPARD fondova.

 “Agropres” je organizovao Veče rekordera u ratarskoj proizvodnji i svečanost. Na skupu je učestvovalo oko 100 najznačajnijih predstavnika udruženja poljoprivrednika, kompanija, novinara i rekordera u ratarskoj proizvodnji kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i stručnih službi.

U ime kompanije JTI obratio se Goran Pekez, direktor korporativnih poslova, i poručio je da će JTI i dalje biti pouzdan partner državi u borbi protiv nelegalne trgovine duvanom i srpskim poljoprivrednicima u postizanju što boljih rezultata u proizvodnji.

Priznanja za novinarski rad od Udruženja su dobili Jelena Vukobrat, novinar emisije „Znanje – imanje“ RTS, Milorad Mitrović, dopisnik lista Dnevnik. Plaketu za promociju poljoprivrede dobio je Novosadski sajam, a kada je reč o savetodavnim službama za najbolju je proglašena Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Jagodina, sa čije je teritorije dolazi i dvostruki rekorder u ratarskoj proizvodnji Radiša Radisavljević iz Medveđe kod Despotovca.