banner-image

Razgovor u Ministarstvu bez rezultata

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš izjavio je večeras da su se predstavnici paora sastali sa ministarkom poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković i da su razgovori bili neuspešni.

„Ministarka je saslušala naše argumente i rekla da će razgovarati sa premijerom. Sada je sve na ministarstvu i Vladi Srbije, a mi nastavljamo sa našim protestima“, kazao je Kiš za RTV.

On je objasnio da su poljoprivrednici imali priliku da razgovaraju sa ministarkom i članovima njenog kabineta.

„Rekli smo im da ne želimo da razgovaramo o amandmanima ili o izmeni pojedinih članova zakona, jer mi zahtevamo da se zakon povuče iz procedure“, istakao je predsednik Asocijacije poljoprivrednika.

Kiš je najavio da će paori sutra nastaviti svoju protestnu vožnju.

„Današnji protest je bio daleko masovniji, jer je mnogo više njih uspelo da izađe iz svojih opština i dvorišta“, dodao je Kiš.

Ministarstvo: Protesti nisu rešenje 

Tokom otvorenog dijaloga predstavnika ministarstva i poljoprivrednih proizvođača konstatovano je da protesti nisu rešenje, navodi se u saopštenju Ministarstva nakon današnjeg sastanka. Dogovoreno je da se već sledeće nedelje nastave razgovori gde će se razmatrati predlozi u cilju približavanja stavova i postizanja još većeg unapređenja predloženog Nacrta. 

-Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i do sada, ostaje otvoreno za dijalog i sve predloge koji imaju za cilj unapređenje postojećeg Nacrta Zakona, dok će konačnu reč dati poslanici Narodne Skupštine Republike Srbije. Podsećamo da je jedini cilj i apolutni prioritet Vlade Republike Srbije i Ministarstva stvaranje pravno uređenog, pouzdanog, predvidljivog i na kraju što je najvažnije, pravednog sistema, u kome će svaki poljoprivrednik, posebno mali, dobiti konačno priliku da se podigne i započne stabilan razvoj, navodi se u saopštenju.