banner-image

Najbolja tehnološka inovacija

Polufinale  Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, biće održano u u sredu, 2. decembra 2015. sa početkom u 10 sati u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, i u petak, 4. decembra u prostorijama kompanije Metalac a.d. u Gornjem Milanovcu, najavili su organizatori takmičenja.

Početni nagradni fond u takmičenju iznosi pet miliona dinara, a za trku za najbolju ovogodišnju inovaciju prijavila su se 123 tima sa ukupno 435 takmičara.

Recenziranje poslovnih modela i tehničke recenzije uspešno je prošlo 37 timova, koji su se predstavili na „Susretu sa potencijalnim investitorima“, 10. novembra u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. U dosadašnjim takmičenjima, u proteklih deset godina, ukupno je učestvovalo 6.421 takmičara, koji su bili podeljeni u 1.649 timova. Bilo je prijavljeno ukupno 2.359 inovacija, a obuka je sprovedena kroz 340 treninga.

Organizatori, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Zavod za zaštitu intelektualne svojine, podsećaju na to da je cilj takmičenja promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim haj-tek preduzetnicima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje iznesu na tržište.

U sutrašnjem novosadskom polufinalu će šest timova predstaviti inovativna rešenja iz oblasti poljoprivrede, građevine, medicine, mašinstva, građevinarstva i informaciono – komunikacionih tehnologija. Predstaviće se „Silos“, sa inovacijom „Računarski program “Silos”, SSMet, sa istoimenom  inovacijom,  Acc-box-2015, sa inovacijom „ACCBOX“, „ BeeSafe3“, sa inovacijom „Sigurnosna ubodna igla za medicinsku upotrebu“, „BanKy“, sa inovacijom „Bankarski kiosk“  i  WPS, sa inovacijom „Wine protect system – WPS“ – mašinstvo.

U drugom polufinalu, u Gornjem Milanovcu, predstaviće se takođe šest  timova:  EkoPloča, sa inovacijom „Eko ploče“, „GreenDetectives“ , sa inovacijom „CROPS diagnostics“, „Analitičari“, sa inovacijom „Izotopski analitički koncept za utvrđivanje autentičnosti vina i alkoholnih pića“ i SOLARIS+, sa istoimenom inovacijom, te „Ambrozer“, sa inovacijom „Uređaj za uništavanje ambrozije“  i „Illuminator“, sa inovacijom „LED Reflektori“.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Vladimira Nikića, predstavnika organizacionog tima takmičenja, na broj 0631133012 ili na imejl [email protected].