banner-image

Vlada Srbije odobrila 103 radna mesta u Upravi za agrarna plaćanja

„Uprava za agrarna plaćanja dobila je saglasnost Vlade Srbije da naredne godine zaposli 103 službenika kako bi iz fondova Evropske unije Srbija mogla da preuzima bespovratna sredstva namenjena poljoprivredi“, izjavio je direktor te uprave Bojan Živadinović.

On je na konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede kazao da će konkurs za zapošljavanje biti uskoro raspisan, ali nije precizirao kada. „Ti mladi ljudi će nam pomoći da se kroz jačanje institucija približimo korišćenju sredstava iz IPARD fondova koja su nam namenjena“, kazao je on i dodao da je u planu budžeta za poljoprivredu za narednu godinu opredeljeno 190 miliona dinara za zarade novozaposlenih u Upravi za agrarna plaćanja.

Prema njegovim rečima u Upravi za agrarna plaćanja trenutno je samo 66 zaposlenih koji rade i na subvencijama i na pripremama korišćenja IPARD sredstava, a procene su da je potrebno da ih za par godina bude oko 1.000. Predviđeno je da se za Srbiju do 2020. iz IPARD fondova Evropske unije za ruralni razvoj izdvoji bespovratno 175 miliona evra, precizirajući da je taj iznos za narednu godinu 35 miliona evra.

„Ništa nije propalo i ta sredstva su nam i dalje na raspolaganju“, kazao je Živadinović.

(Beta)