banner-image

Vojvođanski poljoprivrednici sutra pred Skupštinom

Vojvođanski poljoprivrednici protestovaće sutra, 24. 12. pred Skupštinom Srbije protiveći se usvajanju zakona o poljoprivrednim zemljištu. Organizatori protesta nisu saopštili detalje, a definisaće ih na današnjim sastancima udruženja.

Uglavnom, pozivaju sve koji nisu za usvajanje Predloga za izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu da sutra dođu u Beograd i iskažu nezadovoljstvo. Protest paora zakazan je za 11 časova, iz Kosovske ulice.

Juče je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, rekao da će Vlada Vojvodine, ukoliko “tajkunski i diskriminatorski” zakon bude donet, zajedno sa pokrajinskim poslanicima i poljoprivrednicima protestovati ispred Narodne Skupštine, Vlade Srbije i zgrade predsednika Srbije.

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine Miroslav Kiš je izjavio da već više od mesec dana 17 udruženja poljoprivrednika iz cele Vojvodine protestuje i traži da se povuče iz procedure Predlog zakona.

 „I danas nastojimo da održimo kontinuitet našeg nezadovoljstva i zahteva da se zakon povuče i u narednim danima očekujemo da radikalizujemo proteste, da ono što nismo postigli traktorima, postignemo našim prisustvom i kontinuitetom zahteva. Ako se i donese, očekujemo od predsednika Republike da ima nadležnost da ne potpiše ovaj loš zakon“, rekao je Kiš nakon jučerašnjeg razgovora u APV.

(Agrosmart)