banner-image

U Ratkovu pokrali 9.000 sadnica maline

Ratkovački malinari su primetili da im nestaju tek zasađene i orezane maline, ali nisu ni mogli pretpostaviti da su ukradene hiljade sadnica i poharane čitave parcele.

Aleksandar Tijanić jedan od organizatora proizvodnje maline u Ratkovu ostao je bez devet hiljada sadnica vrednih preko 400 hiljada dinara. Primetio je vozilo u njivi i uhvatio lopova.

„Kad smo prišli videli smo da ima puno kanti, škafova sa sadnicama. Videli smo lopova, pokušao je da pobegne, ali smo ga uhvatili i pozvali policiju“, kaže Aleksandar Tijanić.

I Marko Mijić je nekoliko puta pokraden, lopovi su sa njegovog salaša odneli pet vagona kukruza, ali sada je ostao i bez novog zasada maline.

„Video sam da je sve ravno, otišao sam kući po motiku i onda sam sa prijateljem počeo da kopam i video da su skoro sve povađene“, priča Marko Mijić.

U ataru Ratkova do sada je ukradeno preko 11.000 sadnica, a krađe ima i u ataru Selenče. Lanac saučesnika je sve veći. Nezvanično smo saznali da je policija pripremila više krivičnih prijava. Postoji osnovana sumnja da je među organizatorima krađe malina M.K., sekretar Mesne zajednice Ratkovo. Njegov otac uhvaćen je u krađi, a u kući je pronađeno više od dve hiljade sadnica.

Lopovi su ukradne maline prodavali za dvadeset dinara po komadu, što je u pola jeftinije od trenutne cene.

(RTV)