banner-image

Zadatak države – da mladi ostanu na selu

Jedan od najznačajnijih zadataka, kako Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, tako i lokalne samouprave, je po rečima ministarke Snežane Bogosavljević Bošković, motivisanje mladih ljudi da ostanu na selu koji bi, uz korišćenje evropskih i nacionalnih fondova mogli značajno da unaprede svoju proizvodnju a time i sebi stvore bolje uslove za život.

Ministarka je posetila danas Vlasotince i razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne trajno reši vodosnabdevanje sela Stajkovac.

„Dogovorena je čvršća saradnja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalne samouprave u cilju poboljšanja kvaliteta poljoprivredne proizvodnje u pogledu količine, kvantiteta i kontinuiteta“, istakla je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković.

„Obim proizvodnje u voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu mora da se uveća konkretnim projektima, površine moraju da se povećaju i da se iskoriste prirodni potencijali: kvalitetno zemljište, dobra klima, tradicija i vredni poljoprivrednici koji dobro poznaju poljoprivrednu proizvodnju“ navela je ministar Bogosavljević Bošković.

U razgovoru sa poljoprivrednicima Snežana Bogosavljević Bošković je podvukla da su za proizvodnju povrća i voća značajni i prerađivački kapaciteti i hladnjače koje bi značajno poboljšale kvalitet njihovih proizvoda koji bi mogli da budu konkuretni i prepoznatljivi kvalitetom i na taj način osvojili evropsko i tržište Ruske federacije.