banner-image

Krov nad glavom za 74 mlada bračna para u selima Vojvodine

Pokrajinska vlada je u proteklom periodu realizovala niz programskih mera za revitalizaciju vojvođanskih sela. Jedna od najzapaženijih aktivnosti bila je dodela sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, sa ciljem trajnog rešavanja stambenog pitanja mladih ljudi, kao i podmlađivanja sela i dolaska mladih stručnjaka u seoske sredine.

U maju 2015, nakon prvog konkursa u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, svoj dom na selu stekle su 42 porodice, a vrtići i seoske škole u Vojvodini postale su bogatije za skoro stotinu dece, navodi se u najavi Pokrajinske vlade za sutrašnji prijem na kojem će biti uručeni ugovori bračnim parovima.

Po drugom konkursu iz septembra 2015. godine, iz budžeta AP Vojvodine izdvojeno je 68 miliona dinara, što je omogućilo da 74 bračna para dobiju sredstva za kupovinu seoske kuće. Brojna sela širom Vojvodine dobiće svoje nove, mlade stanovnike.

U četvrtak, 4. februara 2016. godine, predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i potpredsednik Miroslav Vasin biće domaćini prijema na kojem će biti uručeni ugovori o dodeli sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća.