banner-image

Uprava za agrarna plaćanja počela da prima nove radnike

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisala je prvi javni konkurs za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta, saopštilo je Ministarstvo. Prijave se primaju od juče, a predati se mogu u narednih sedam dana.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije još je u decembru prošle godine odobrila zapošljavanje 103 izvršioca u Upravi za agrarna plaćanja, što je uslov za akreditovanje ove institucije za sprovođenje IPARD programa iz kojeg bi poljoprivrednici u Srbiji trebalo da dobiju 175 miliona evra.  

Kako je u Ministarstvu poljoprivrede rečeno za Agrosmart, u Upravi za agrarna plaćanja na neodređeno vreme biće zaposleno 97 izvršilaca (43 radna mesta) sa visokom stručnom spremom, dva sa višom i četiri sa srednjom stručnom spremom. Za sva radna mesta potrebno radno iskustvo u struci od jedne do sedam godina. Za radna mesta sa visokom ili višom stručnom spremom traži se obrazovanje iz oblasti prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških ili društveno-humanističkih nauka, a za radna mesta sa srednjom stručnom spremom traži se srednja stručna škola u četvorogodišnjem trajanju društvenog, prirodnog ili tehničkog smera ili gimnazija društvenog ili prirodnog smera.

Kako se u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine radilo na novom Pravilniku o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, javni konkurs raspisan je za radna mesta koja nisu predmet te izmene. U delu koji će biti izmenjen, mora se tražiti nova saglasnost. Očekuje se da će se jedan broj radnih mesta popuniti preuzimanjem državnih službenika iz drugih državnih organa. Uprava za agrarna plaćanja raspisala je konkurse za radna mesta koja će biti noseća za prve aktivnosti u pozivu, odnosno odobravanje projekata i kontrolu.

Prijave za konkurs podnose se poštom na adresu Uprave za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra, 84, 11050 Beograd, sa naznakom: „Za javni konkurs“. Lična dostava prijava moguća je na pisarnici Uprave za zajedničke poslove republičkih organa na adresi Nemanjina 22-26, 11 000 Beograd.

Detalje konkursa možete pronaći na veb stranici Uprave za agrarna plaćanja www.uap.gov.rs, kao i veb adresi Službe za upravljanje kadrovima www.suk.gov.rs, gde se mogu pogledati opisi poslova za sva radna mesta.

Uprava za agrarna plaćanja oglasila javni konkurs za popunjavanje sledećih izvršilačkih radnih mesta:

1. Radno mesto za odobravanje projekata iz programa međunarodnih podsticaja poljoprivredne politike
2. Radno mesto za sprovođenje programa međunarodnih podsticaja poljoprivredne politike
3. Radno mesto za podršku sprovođenju programa međunarodnih podsticaja poljoprivredne politike
4. Radno mesto kontrolor korišćenja podsticaja
5. Radno mesto za tržišni informacioni sistem
6. Radno mesto za administraciju Registra poljoprivrednih gazdinstava

(Agrosmart)