banner-image

Bivši radnici PIK-a Bečej hoće u Vladu

Bivši radnici PIK-a Bečej organizovali su više okupljanja ispred opštinske zgrade, očekujući pomoć u rešavanju njihovog problema, nakon što su u decembru dobili otkaze. Kako je danas rekao predsednik Opštine Bečej, dogovor je da delegacija bivših zaposlenih i on, zakažu sastanak u Vladi Republike Srbije, kako bi se još jednom obratili za pomoć.

Dora Ludvig više od tri decenije radila je u PIK-u Bečej, preduzeću privatizovanom 2007. godine. Krajem 2015. dobila je otkaz.

„Sada očekujemo od republičke Vlade da dobijemo neku otpremninu, da bismo imali malo para da počnemo nešto. Ovako sa praznim rukama ne možemo ništa da počnemo“, kaže ova bivša radnica.

Radosalv Labović, otac je četvoro dece. On kaže da radnici nisu očekivali ovakav ishod.

„Usred zime su hiljadu ljudi izbacili na sred ulice, a firma je potpuno puna svega, svinja, krava, bikova, voća, povrća, hiljadama vagona ribe, da ne govorimo o opremi i mašinama“, priča Labović.

Prema rečima predsednika Opštine Bečej Vuka Radojevića, lokalna samouprava ima razumevanje za bivše radnike PIK-a Bečej.

„Jedini koji iskazuju razumevanje i nameru da pomognu su Vlada Republike Srbije i Opština Bečej, i dogovor je da delegacija bivših zaposlenih i ja, ispred Opštine Bečej, zakažemo sastanak u Vladi Republike Srbije, kako bi se još jednom obratili za pomoć. Dakle Vlada Republike Srbije intenzivno radi na pravnom modelu i načinu kako da se pomogne onima koji su ostali bez posla“, rekao je Radojević.

Prema rečima prvog čoveka bečejske opštine ovo je zapravo nezahvalna situacija za celu društvenu zajednicu koja trpi posledice loših privatizacija u prethodnih 15 godina.

(RTV)