banner-image

U Somboru bez vanredne sednice zbog uhapšenih paora

Predsednici odborničkih grupa Skupštine grada Sombora odbili su danas većinom glasova zahtev za sazivanjem vanredne sednice Skupštine grada, sa jednom tačkom dnevnog reda: Razrešenje situacije u vezi sa zakupom državnog poljoprivrednog zemljišta i hapšenjem poljoprivrednika i građana Sombora.

Na sastanku sa predsednikom Skupštine grada Borislavom Staničkovim, predsednici odborničkih grupa su tražili da Gradsko veće predloži na koji će se način realizovati zaključak Vlade RS o korišćenju državnog poljoprivrednog zemljišta bez pravnog osnova.

Staničkov je na današnjem sastanku sa predsednicima odborničkih grupa Skupštine grada razmotrio zahtev Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine da se sazove vanredna sednica sa jednom tačkom dnevnog reda: Razrešenje situacije vezane za državno poljoprivredno zemljište i hapšenje poljoprivrednika i građana Sombora.

Predsednici odborničkih grupa naveli su svoje stavove i većina se izjasnila da je protiv sazivanja vanredne sednice Skupštine grada.

Na kraju sastanka je dogovoreno da se aktuelna tematika oko državnog poljoprivrednog zemljišta razmatra u okviru redovnog saziva Skupštine grada.

(RTV)