banner-image

Imleku odobrena kupovina Niške mlekare

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila kompaniji Imlek iz Padinske Skele kupovinu sto odsto vlasništva Niške mlekare.

Kako se navodi, nakon sprovedenog ispitnog postupka, Komisija za zaštitu konkurencije je 1. marta 2016. godine, odobrila tu koncentraciju u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije.

„Rešenje kojim se odobrava koncentracija biće objavljeno na sajtu Komisije u skladu sa Odlukom o načinu objavljivanja akata i o zameni, odnosno izostavljanju podataka u aktima komisije“, navodi se u saopštenju.

Industrija mleka i mlečnih proizvoda Imlek iz Padinske Skele je krajem oktobra 2015. godine potpisala Ugovor o kupovini Niške mlekare koja je jedna od najvećih u južnoj Srbiji, a za tu koncentraciju potrebno je bilo odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.

Kako je tada saopštio Imlek, planovi te kompanije su da poveća proizvodnju Niške mlekare i unapredi njen najpoznatiji brend „Vedro“.

Imlek posluje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a otkupljuje mleko od 3.800 proizvodjača. Deo je grupe „Moji brendovi“ gde su i kompanije Bambi i Knjaz Miloš, čiji je vlasnik investicioni fond Mid Evropa partners.

Niška mlekara je medju pet najvećih mlekara u Srbiji, a mleko otkupljuje od oko 20.000 seoskih domaćinstava.