banner-image

Kostić preko Kargila do Afrike i Azije

MK komerc, koji posluje u okviru MK grupe, potpisao je ugovor o saradnji sa multinacionalnom kompanijom Kargil agrikultura, čime je omogućen zajednički nastup na tržištima zemalja trećeg sveta. Kako se navodi u saopštenju kompanije, Kargil je jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti trgovine žitaricama, a zahvaljujući ovom projektu i potpisanom ugovoru, poljoprivredni proizvodi MK komerca biće dostupni i u zemljama Afrike i Azije. Pored toga ovaj korak će svakako uticati na povećanje izvoznih rezultata Srbije .

”Ovu saradnju započeli smo u nameri da budemo ravnopravan igrač sa velikim svetskim kompanijama u oblasti trgovine poljoprivrednim proizvodima. Imajući u vidu naš strateški plan usmeren ka razvoju na novim tržištima, za kompaniju ”Kargil” smo se odlučili ne samo zato što je jedna od vodećih u svojoj oblasti, već i zato što poseduje silosne kapacitete u luci Konstanca u Rumuniji, što je sa strateške strane jako značajno za MK komerc”, izjavio je ovom prilikom Nemanja Vuković, izvršni direktor srpske kompanije.

Pored toga što je jedna od najvećih multinacionalnih kompanija za trgovinu žitaricama i uljaricama, ”Kargil” poseduje velike prerađivačke kapacitete za proizvodnju suncokretovog i sojinog ulja širom sveta. Izvorno su američka kompanija ali imaju silosne kapacitete gotovo na svakom kontinentu. Prisutni su u velikom broju zemalja u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

MK grupa u vlasništvu Miodraga Kostića nedavno je kupila industriju šećera u Senti „Te-To“ koja je bila u vlasništvu italijanske kompanije Sfir i tako postao vlasnik više od dve trećine tržišta šećera u Srbiji. 

(Agrosmart)