banner-image

Prva internet organska pijaca

Organik net (OrganicNet), društvena tržnica organske hrane, koju je izgradila  novosadska kompanija Eton Digital uz podršku nemačkog akceleratora “FInish”-a, počinje sa radom i otvorena je za sve zainteresovane za besplatnu registraciju.

OrganicNet povezuje proizvođače organske hrane sa kupcima u njihovoj blizini i omogućuje kupcima da lako pronađu domaću organsku hranu i proizvođače na osnovu lokacije. Kako je saopštila kompanija, proizvođači organske hrane mogu da kreiraju svoju onlajn prodavnicu, postave svoje proizvode, detaljnije opišu način proizvodnje, izaberu načine preuzimanja proizvoda, i prilože sertifikate koje poseduju, dok kupci mogu da poruče proizvode i dogovore se o isporuci. Sertifikacione kuće takođe imaju mogućnost da kreiraju svoj profil i opišu svoje usluge kao i da dodaju standarde kompanije i aplikacione formulare. 

Kupovina na platformi je zasnovana na poverenju i reputaciji, tako će i kupci i prodavci nakon preuzimanja proizvoda biti u mogućnosti da ocene saradnju. Osim direktnog kontakta sa proizvođačima, kupci će sami moći da se uvere u istinitost porekla organskog proizvoda, direktnim uvidom u svaki od sertifikata.

“OrganicNet omogućuje proizvođačima da sami odrede cenu i sertifikatom potvrde kvalitet hrane, a mi smo razvili i sistem ocenjivanja koji će omogućiti svakom korisniku da podeli svoja iskustva i utiske o međusobnoj saradnji, tako da i prodavac i kupac mogu da donesu informisanu odluku pre nego što stupe u kontakt”, objašnjava Stanislava Stojanović Novoselac, direktorka projekta OrganicNet.

OrganicNet je i platforma za deljenje znanja koja na jednom mestu nudi različit edukativni sadržaj koji je namenjen proizvođačima organske hrane i onima koji žele da se bave organskom poljoprivredom. Da bi unapredili i svoj posao i sektor organske poljoprivrede, proizvođači imaju mogućnost da prenesu svoja iskustva i podele primere dobre prakse o različitim sektorima i pomognu drugima da započnu svoju proizvodnju.     

I kao društvena tržnica i platforma za deljenje znanja, OrganicNet je posvećen promovisanju organskog pokreta i zdravog načina života.

Platforma je besplatna za kupce, dok je za proizvođače besplatna prvih 6 meseci posle čega se naplaćuje mesečna članarina.

(Agrosmart)