banner-image

Vojvođanska skupština neće zasedati zbog državnog zemljišta

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da je prošlo mesec dana od kada je poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Vojvodine uputila inicijativu za održavanje hitne sednice o poljoprivrednom zemljištu. Bogaroški je za RTV rekao da je LSV podršku za tu inicijativu dobila samo od predsednika resornog odbora.

„Rezultate nije dao ni razgovor šefova poslaničkih grupa LSV, DS i SVM, a zaključak Vlade Srbije je dao rok za prijavu uzurpirane zemlje do prvog maja, tako da svakim danom koji protekne sednica gubi smisao“, istakao je pokrajinski sekretar.

On je ocenio da je neshvatljivo da je pojedinim poslanicima ili celim poslaničkim grupama važnija kampanja od zaštite interesa Vojvodine i građana.
„Odgovorni političari bi morali da budu spremni da se odazovu sednici, iako znaju da im je poslednja u mandatu“, dodao je Bogaroški.

Na pitanje kako komentariše to što su izostali potpisi podrške koalicionih partnera, pokrajinski sekretar za poljoprivredu je kazao da sazivanje hitne sednice nije pitanje LSV, već zaštite poljoprivrednika i budžeta lokalnih samouprava i Pokrajine.

„Onaj koji to gleda kao ligašku temu ništa nije naučio u prethodne četiri godine“, ocenio je Bogaroški.

Odbor za poljoprivredu Skupštine Vojvodine doneo je zaključke kojima se traži povlačenje zaključka Vlade Srbije od 11. marta, kojim se uzurpatorima državne poljoprivredne zemlje daje rok do početka maja da prijave površinu zemlje koju obrađuju i za nju plate prosečnu cenu. Odbor je, između ostalog, tražio da resornog ministarstva da izradi novo zakonsko rešenje.

Pokrajinska vlada je usvojila takve zaključke i uputila ih Skupštini Vojvodine, ne precizirajući da li se traži sazivanje hitne sednice.

(RTV)