banner-image

Klemens Tenis došao kod Matijevića

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije Tenis (Tönnies), Klemens Tenis, došao je danas u Novi Sad u posetu Industriji mesa Matijević. Tokom posete obavio je razgovor sa Petrom Matijevićem, vlasnikom Industrije mesa Matijević i obišao klanicu i proizvodne pogone za koje je imao samo reči hvale, saopštila je kompanija Matijević.

-Tema razgovora bila je potencijalna saradnja dva giganta zarad rasta i razvoja srpske privrede. Industrija mesa Matijević jedina je mesna industrija koju je Klemens Tenis posetio jer, kako kaže, samo u njoj prepoznaje potencijal. To je jedina mesna industrija na ovom tržištu koja može po svojoj veličini, higijeni i načinu rada da parira nemačkim kompanijama – navedeno je u saopštenju.

Razgovori su, dodaje se, bili  konstruktivni na obostrano zadovoljstvo a sve u cilju razvoja domaće privrede. Zajedničkim razgovorima vlasnici dve kompanije došli su do zaključka da Srbija neće biti samo „zemlja mogućnosti“ već da će se te mogućnosti uskoro i ostvariti.

„Tenis je dobro došao u Srbiju jer će zasigurno svojim znanjem, tehnologijom i pristupom poslu unaprediti srpsku tehnologiju proizvodnje mesa kao i tehnologiju proizvodnje svinja u kojoj Srbija znatno zaostaje “, rekao je vlasnik Industrije mesa Matijević Petar Matijević.

(Agrosmart)