banner-image

Od Pokrajine 145 miliona dinara

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški uručio je danas ugovore korisnicima sredstava u okviru konkursa, koji je resorni sekretarijat namenio unapređivanju u oblasti navodnjavanja, plasteničke prozvodnje, protivgradne mreže, opremanje stočarskih farmi i prerade voća i povrća, navodi se na sajtu Vlade Vojvodine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je istakao da je reč o ugovorima, čija vrednost iznosi 145 miliona dinara, odnosno sredstvima koje je Pokrajina opredelila. Istovremeno, toliko iznosi i ulaganje 168 korisnika koji su danas dobili ova sredstva. Tako će ovo, zajedničko ulaganje, imati vrednost od blizu 300 miliona dinara samo u ovom mesecu za investicije u pet poljoprivrednih oblasti.

„Najviše ugovora, a to je 101 ugovor, odnosi se na investicije u oblasti sistema za navodnjavanje, ukupne vrednosti 62 miliona dinara, a što je novih 1.300 hektara pod sistemima za navodnjavanje. Opredelili smo 26 ugovora u vrednosti od sedam i po miliona dinara za novih 30.000 metara kvadratnih plasteničkog prostora, a 18 ugovora u vrednosti od 57 miliona dinara je za novih 74 hektara pod protivgradnim mrežama, 21 ugovor u vrednosti od blizu 16 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi, i dva ugovora vredna dva miliona dinara za preradu voća i povrća“, podsetio je potpredsednik Pokrajinske vlade.

„ Mi smo sa ovim ugovorima došli negde na polovinu sredstava koju smo planirali za 2016. godinu, što je pokazatelj da smo dobro planirali naše konkurse, jer je interesovanje bitno veće nego što je to bilo ranijih godina“, naveo je još Bogaroški i pozvao još jednom one poljoprivrednike, koji imaju nameru da investiraju u 2016. godini da se prijave za postojeća sredstva, a brojnim korisnicima koji su danas zaključili ugovore poželeo da blagovremeno i uspešno realizuju ovu značajnu investiciju.

(Agrosmart)