banner-image

U Mitrosu sve puca, lepota jedna i bombona

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da mesna industrija Mitros u Sremskoj Mitrovici radi punom parom.

“U Mitrosu sve puca od rada, 500 svinja dnevno ide, izvanredno rade”, izjavio je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima Američke privredne komore.

“I uskoro idem tamo, da vidim polutke, oduvek sam hteo da vidim kako se meso tranžira”, kazao je Vučić, navodeći da je Mitros primer kako jedna mesna industrija treba da radi. 

“Lepota jedna – bombona”, kazao je on, navodeći da je svima u Srbiji u interesu da Mitros radi.

Podsetimo, Agrosmart je u petak objavio da proizvodnja u „Mitrosu“ još uvek nije pokrenuta iako je najavljivano da će prvi proizvodi iz ove industrije na rafove stići u maju. Naš portal je naveo da se dosad u pogonu „Mitrosa“ radilo samo uslužno klanje te da su svinje od poljoprivrednika otkupljivane u minimalnim količinama po cenama nižim od tržišnih. Uzgajivači svinja u Sremu i Mačvi nisu, naime, bili voljni da daju svinje ovoj mesnoj industriji upravo zbog toga što su na liniji klanja dobijali najniže cene.

– Proizvodnja nije počela, ali klanje jeste. Koljemo već šest sedmica, a proizvodnja će početi iduće nedelje – izjavio je u petak za Agrosmart generalni direktor „Mitrosa“ Ramo Adrović. 

Mitros je lane kupila austrijska kompanija Grilinger, a na svečanom otvaranju u aprilu ove godine Vučić je izjavio da je naša država iz budžeta obezbedila preko pet miliona evra za 300 radnika i još 700 ljudi sa kojima će fabrika potpisati ugovore za otkup mesa.

(B92/Agrosmart)