banner-image

Paorskoj robi lakše Dunavom

Agrobiznis firme od sada mogu da iskoriste sve prednosti transporta Dunavom koristeći logističke i skladišne kapacitete luke i silosa u Bačkoj Palanci. Naime, kompanija Victoria logistic je u saradnji sa Lukom Bačka Palanka otvorila novi logistički centar koji objedinjuje skladištenje, pakovanje i lučke usluge za merkantilnu robu i veštačko đubrivo.

Agroport logistički centar raspolaže skladišnim kapacitetima od 55.000 tona za merkantilnu robu, dok skladištenje zrna u silosu od 25.000 tona obezbeđuje kapacitet dnevnog prijema od 1.500 tona.

„Prednost luke jeste i mogućnost prijema zrna iz dve barže istovremeno, a raspolaže i sa dve kolske vage i automatskim punjenjenjem skladišta transportnim trakama“, kaže Vladimir Grujičić iz kompanije Victoria logistic.

Agroport logistički centar pruža organizovan transport do krajnje adrese kao i usluge dodatne kontrole kvaliteta veštačkih đubriva.

Predviđanja su da će strategija razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije do 2025. godine povećati obim prometa sa 5,5 miliona tona robe godišnje na 8,5 miliona.

(RTV)