banner-image

Sok iz Selenče u najboljem svetskom koktelu

Sok od šargarepe koji proizvodi kompanija “Zdravo organic” (Zdravo Organic) iz Selenče, proglašen je, kao sastavni deo koktela, najboljim na svetskom prvenstvu profesionalnih barmena u Pragu.

Na devetnaestom prvenstvu sveta Mattoni Grand Drink 2016. u mešanju bezalkoholnih koktela učestvovala su 23 profesionalna barmena iz celog sveta. Pobedio je slovački barmen Ladislav Doboš  iz Košica koji se predstavio netradicionalnim koktelom pod nazivom A Touch of Spring, čiji sastavni deo je i sok od šargarepe i jabuke srpskog proizvođača “Zdravo organic” iz Selenče.

Kako kažu u selenačkoj kompaniji, žiri ne samo da je ocenjivao ukus koktela, nego i ceo tok pripreme, netradicionalni sastav  i originalnu dekoraciju. Takmičari su morali da vode računa o niskokaloričnom limitu.

Ladislav Doboš je oduševio žiri kombinacijom netradicionalnih sirovina – sirup od anisa, svežeg morača i soka od šargarepe i jabuke. Oduševio je i veštinama u korisšćenju barmenskog alata, načinom dekorisanja i serviranja koktela.

“Ovo je još jedan dokaz da se naši kvalitetni proizvodi prepoznaju u svetu i da ravnopravno učestvuju u borbi za kupca na svetskom tržištu” kažu u kompaniji “Zdravo organic”, koja je već dobijala svetska priznanja za kvalitet sokova i drugih proizvoda od voća i povrća.

 

Isprobajte i vi recept za pripremu pobedničkog koktela A Touch Of Spring:
Sastav:
 *   5 cl 100 posto soka od šargarepe i jabuke  ZDRAVO
 *   1 cl napitka od đumbira i limunske trave BOTTLE GREEN
 *   1 cl sirupa od aniza MONIN
 *   0,5 cl svežeg limunovog soka
 *   25 g svežeg morača
 *   10 cl gazirane mineralne vode MATTONI

Dekoracija: šargarepa, anis, morač,bela rotkvica i cvekla

(Agrosmart)