banner-image

Za protivgradne mreže 45 miliona

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas deset ugovora voćarima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža, saopštila je Vlada Vojvodine. Ukupna vrednost dodeljenih ugovora jeste 45,3 miliona dinara, od čega je 22,6 miliona dinara namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a 22,7 miliona dinara za pravna lica. Realizacijom ovih investicija u Vojvodini će pod protivgradnim mrežama biti još 58 hektara voćnjaka.

„Voćari u Vojvodini su veoma zainteresovani za ovu konkursnu liniju, jer im omogućava da pod veoma povoljnim uslovima nabave mreže za protivgradnu zaštitu, koje su neophodne u svakoj intenzivnoj proizvodnji“, rekao je sekretar Radojević dodajući da je voćarima za ovu namenu na raspolaganju još 65 miliona dinara, od 270 miliona dinara koliko je predviđeno ovogodišnjim budžetom. Ova konkursna linija otvorena je do 30. septembra.

Radojević je još dodao i da će rebalansom pokrajinskog budžeta, za koji se očekuje da će biti usvojen tokom septembra, dodatna finansijska sredstva biti usmerena za realizaciju mera u poljoprivredi.

„Pojedini konkursi za koje vlada veliko interesovanje vojvođanskih poljoprivrednika biće produženi, dok će se za neke biti izdvojena dodatna finansijska sredstva“, rekao je mr Vuk Radojević dodajući da su za poljoprivrednike najinteresantnije konkursne linije skladišni kapaciteti, odnosno hladnjače, protivgradne mreže, sistemi za navodnjavanje sa eksploatacionim bunarima i drugo.

Resorni pokrajinski sekretar je pozvao vojvođanske poljoprivrednike i da iskoriste mogućnost da konkurišu za veoma povoljne kredite kod Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, a da nakon realizovane investicije konkurišu za bespovratna sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, koja potom mogu da vrate Fondu, a da ostatak isplaćuju u predviđenom vremenskom periodu.

{youtube}Wgc3k6nwsg8{/youtube}