banner-image

Nedimović: S dobrom ekipom u koštac s problemima

Kandidat za novog ministra poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je potpuno svestan potencijala i nedostataka srpskog agrara, te da je od velike važnosti da se što pre krene s rešavanjem problema u ovoj oblasti.

Nedimović, koga je mandatar Aleksandar Vučić danas predložio za ministra u budućoj vladi, rekao da nema veće časti i obaveze nego pokušati da se u Srbiji sektor kao što je poljoprivreda unapredi.

Upitan u kojim će se tačno pravcima razvijati agrarna politika zemlje u naredne četiri godine, odgovara da će se to znati u narednim danima, kad premijer Vučić iznese ekspoze.

„Ja, kao neko ko dolazi iz sredine gde se 53 odsto stanovništva direktno ili indirektno bavi poljoprivredom, svestan sam potpuno i potencijala i nedostataka u ovoj oblasti. Važno je da se u narednim danima oformi dobra ekipa i da se odmah uhvati u koštac s problemima“, rekao je Nedimović koji je aktuelni gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Prema njegovim rečima, ova godina je sa aspekta prinosa dobra kada je reč o velikom broju kultura, ali ujedno smatra da ta činjenica ne treba „da nas uspava“.

„To ne treba da nas uspava, već moramo da se spremimo kvalitetno za sledeći budžet i za kvalitetne podsticajne mere za proizvođače“, rekao je on.

Nedimović je takođe istakao da je jedan od prioritera usklađivanje sa evropskom poljoprivrednom politikom, ističući da je upravo zajednička politika u ovoj oblasti jedan od stubova Evropske unije.

„Sve vrednosti koje tu postoje možemo da koristimo u toku procesa pristupanja. Važno je da u narednih nekoliko meseci do godinu dana dobijemo akreditaciju za našu Upravu za agrarna plaćanja, kako bismo mogli da privučemo sredstva koja su predviđena za sektor ruralnog razvoja. I to je jedan od prioriteta na evropskom putu“, zaključio je on.

(Tanjug)