banner-image

Dijamant spreman za otkup uljarica

U susret početku sezone otkupa uljarica kompanija Dijamant spremno dočekuje prva zrna. Kako navode u Dijamantu, jednom od najvećih otkupljivača uljarica u Srbiji, sredstva su obezbeđena, kao i sva logistička podrška, što podrazumeva dobru informativnu podršku, uređenu dokumentaciju i laboratorijske analize. Što se tiče prinosa suncokreta, očekuje se da će rod biti viši u odnosu na prosek prošle godine, navedeno je u saopštenju dostavljenom Agrosmartu

Zahvaljujući investiciji u jedno od najsavremenijih podnih skladišta na ovim prostorima, kapaciteta 50 hiljada tona semena suncokreta, kao i ostalim skladišnim kapacitetima, omogućen je brz i efikasan prijem uljarica u okviru fabrike ulja u Zrenjaninu, što je od izuzetnog značaja za sve učesnike u organizaciji otkupa. Takođe, radi efikasnijeg uskladištenja uljarica u toku otkupa, Dijamant, koji u proseku otkupi do 250 hiljada tona sirovine godišnje, dodatno angažuje skladišne kapacitete drugih pravnih lica.

“Sklopljeni su ugovori sa dobavljačima, prevoznicima, skladištarima i kompanija pripremljena ulazi u žetvu. Dijamant prima najviše robe u toku jednog dana, pa smo samim tim i uljara koja vrši najbrži prijem. Imamo preko 50 otkupnih mesta i svi naši partneri mogu uskoro da očekuju akontnu cenu suncokreta. Ekipe naših stručnjaka su stalno na terenu, u kontaktu sa dobavljačima, tako da se očekuje da ovogodišnji otkup protekne u najboljem redu“, navodi  Dejan Dokmanov, direktor sektora nabavke sirovina.

Ugovaranje i organizovanje primarne poljoprivredne proizvodnje uljarica predstavlja jednu od ključnih aktivnosti u uspešnom poslovanju kompanije Dijamant.

U saradnji sa više od 400 dobavljača Dijamant decenijama unazad aktivno učestvuje u organizaciji proizvodnje suncokreta i soje u našoj zemlji. Kvalitetan repromaterijal je osnova uspešne poljoprivredne proizvodnje. U tu svrhu Dijamant svake godine svojim dobavljačima obezbeđuje kvalitetan i cenovno pristupačan repromaterijal u domenu mineralnih đubriva i setvenih semena suncokreta i soje. 

(Agrosmart)