banner-image

Radojević: Država će sprečiti uzurpaciju njiva

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je danas da postoji ozbiljna rešenost države da se evidentira svo državno poljoprivredno zemljište kako bi se sprečila uzurpacija državnih njiva. 

Radojević je rekao novinarima da će se tim evidentiranjem zemljišta zaštititi državni interes, a istovremeno to će omogućiti da se celokupno državno zemljište stavi u funkciju na način na koji to država proceni. 

„Na sprečavanju uzurpacije državnog zemljišta već se preduzimaju konkretne mere na nivou lokalnih samouprava, a u saradnji sa poljoprivrednom inspekcijom.
U više lokalnih samouprava se već skida letina od strane tih samouprava, striktno poštujući zakon o zemljištu i to jeste jedna od poruka svima onima koji razmišljaju u tom pravcu, da uzurpacija zemljišta više ne sme da se toleriše“, rekao je Radojević.

On je istakao da odredbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu sa izmenama i dopunama iz prethodnog perioda, idu u pravcu privlačenja domaćih i stranih investitiora. 

(Agencije)