banner-image

Francuska i Srbija za zajedničke investicije u stočarstvu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro ocenili su da postoji interes za zajedničkim investicijama u oblasti stočarske proizvodnje i genetskog unapređenje stočarstva.

Nedimović i Moro su konstatovali i da je u interesu obe strane podsticanja proizvođača i kompanija za intenzivnijim učešćem na poljoprivrednim sajmovima u Srbiji i Francuskoj a što doprinosi privlačenju investitora, saopšteno je posle sastanka.

Oni su ocenili i da je saradnja na institucionalnom nivou vrlo intenzivna i da to najbolje potvrđuje nivo francuskih investicija u agrobiznis sektor Srbije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

Moro je istakla visok nivo francuskih investicija u Srbiju, kao i dosadašnju saradnju u vidu prenošenja iskustava francuskih eksperata u procesu evropskih integracija Srbije.

Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti zaštite životne sredine a Moro je čestitala srpskoj strani na angažovanju u pregovorima oko Pariskog sporazuma u borbi protiv klimatskih promena, navodi se u saopštenju.

Nedimović i Moro su izrazili spremnost da zajedno rade da se javnom mnjenju u Srbiji približi i objasni značaj borbe protiv klimatskih promena i privredni potencijal održivog razvoja.