banner-image

Zalivaće se još 2.000 hektara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević uručio je juče novih 180 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava ostvarenih na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2016.

– Ovim ulaganjima, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem, biće obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara – rekao je Radojević, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

On je podržoa okupljene poljoprivrednike u njihovoj nameri da se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, koja, zbog toga što je konkurentnija i ekonomičnija, treba da bude model uspešnijeg razvoja poljoprivrede.Vrednost potpisanih ugovora, odnosno investicije u opremu za navodnjavanje i bunare, iznosi 168,5 miliona dinara, od čega je iz budžeta AP Vojvodine obezbeđeno 52,9 miliona.

Radojević je naglasio da je, usvojenim rebalansom budžeta, za tu meru podrške obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara, da se zbog toga konkurs produžava do kraja oktobra, i pozvao fizička i pravna lica, koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da iskoriste tu mogućnost i konkurišu za sredstva za nabavku pomenute opreme.