banner-image

Od Pokrajine novac za plastenike i opremu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, potpisao je danas ugovore sa 80 poljoprivrednika iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima.

Vrednost potpisanih ugovora je oko 26,5 miliona dinara, a realizacijom te investicije u Vojvodini će pod plastenicima biti novih 102 hiljade kvadratnih metara površine.

Od početka ove godine do danas, 139 vojvođanskih poljoprivrednika dobilo je bespovratna sredstva za podizanje novih plastenika, na površini od 176 hiljada kvadtarnih metara, a za tu namenu iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 43,4 miliona dinara.

Kako su tokom septembra još 42 poljoprivredna proizvođača podnela prijavu za bespovratna sredstva za nabavku plastenika, sekretar Radojević je kazao da će, ukoliko dostavljena konkursna dokumentacija bude ispravna, biti potpisani novi ugovori u ukupnoj vrednosti od 8,5 miliona dinara. To će obezbediti da do kraja godine na teritoriji pokrajine pod novim plastenicima bude preko 200 hiljada kvadratnih metara.

(Agrosmart)