banner-image

Za poljoprivredu u Vojvodini osam milijardi dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je danas ugovore u vrednosti od oko 290 miliona dinara predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini koje su dobile bespovratna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata i kanalizacione mreže.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, Mirović je ovom prilikom ukazao na značaj ulaganja u poljoprivredu kroz zajedničko delovanje sa lokalnim samoupravama, kao i u sisteme i podsisteme koji su u funkciji poljoprivrede, a tiču se, naročito, upravljanja vodama.

On je najavio da će budzet za poljoprivredu u Vojvodini za 2017. godinu biti osam milijardi dinara, što je značajno veće ulaganje nego ranijih godina.

„To pokazuje da smo sposobni da istovremeno obezbedimo više sredstva za poljoprivredu u celoj Vojvodini, da kroz analizu svih rashodnih stavki budžeta uštedimo dovoljno sredstava i da ih usmerimo za one namene koje se tiču razvojnih elemenata naše Pokrajine, jer smo ekonomski razvoj definisali kao naš glavni prioritet“, rekao je Mirović.

Mirović je istakao da su u budžetu za 2017, za integralno upravljanje vodama predviđene 4,5 milijarde dinara, što je 11 odsto više nego u ovogodišnjem budzetu. Za šumarstvo i lovstvo predviđen je 271,6 milion dinara, to jest 14 odsto više nego ove godine. Čak dvostruko više sredstva u odnosu na osnovni budžet u 2016, namenjeno je za podsticaje poljoprivredi i ruralnom razvoju, te je za tu namenu opredeljeno 632 miliona dinara. Dodao je i da je za uređenje, korišćenje i upravljanje poljoprivrednim zemljištem predviđeno 2,48 milijardi dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade je kazao da će više ulaganja biti i u svim drugim elementima vođenja razvojne politike u drugim pokrajinskim sekretarijatima.

„Na nama je da pravilnom upotrebom sredstva i saradnjom sa lokalnim samoupravama, opravdamo zajedničku politiku i plan da sa više sredstva uradimo više za Vojvodinu“, rekao je Mirović.

{youtube}1WnV7asBRbE{/youtube}