banner-image

Za seoske kuće sa okućnicama 1,3 milion dinara

Tokom godina raspada nekadašnje Jugoslavije i građanskog rata, Sombor je bio sredina u kojoj je svaki četvrti stanovnik bio lice prognano iz Slovenije, Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, pa se proteklih decenije nametala potreba rešavanja stambenih pitanja ove kategorije stanovnika. U međuvremenu je veliki broj nevoljnika uspeo da reši svoje stambeno pitanje, uz činjenicu da je mnogo njih, više sreće potražilo ne samo u drugim našim gradovima već i na drugim kontinentima.

Ostala je ipak, potreba za pružanjem pomoći, pa je tako Grad Sombor nedavno otvorio javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavku paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom.

Javni poziv važi za izbegla lica koja imaju prijavljeno prebivalište/boravište na teritoriji Grada Sombora. Pomoć za rešavanje stambenih potreba za kupovinu seoske kuće ili dodelu paketa pomoći je bespovratna i odobrava se u maksimalnom iznosu do 1.355.016 dinara. Ovu pomoć mogu ostvariti izbeglice koje su usled događaja iz perioda od 1991. od 1995. godine stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe.

Zainteresovani podnose prijave na Javni poziv sa potrebnim dokazima Komisiji za izbor korisnika Grada Sombora, najkasnije u roku od 45 dana od dana javnog oglašavanja. Poslednji termin za podnošenje prijave, sa potrebnim dokazima je 20. februar. Dokumentacija se dostavlja u pisarnicu Grada Sombora ili putem pošte na adresu: Gradska uprava grada Sombora, Trg cara Uroša 1, sa napomenom: za javni poziv – RSP, Potprojekat 5 – seoske kuće.
 

(Dnevnik)