banner-image

Nedimović: Bez stručnih kadrova nema razvoja poljoprivrede

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je danas Poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu, obišao školsku ekonomiju i prisustvovao Svečanoj akademiji povodom školske slave Svetog Save.

Ministar Nedimović je, kako je saopštilo Ministarstvo, rekao da bez obrazovanih kadrova ne može biti razvoja poljoprivrede i prehrambene industije, a da poljoprivredna škola u Futogu i slične škole širom Srbije, upravo stvaraju kadrove koji će doprineti tom razvoju. 

Nedimović je podsetio da su se pre mesec dana na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu okupili direktori svih poljoprivrednih škola i razgovarali upravo o obrazovanju i o razvoju poljoprivrede što je segment koji je, kako je istakao, u prošlosti bio zanemaren.

„Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu i sve slične škole u Srbiji imaće kompletnu podršku Ministarstva poljoprivrede, jer bez ovakvih škola nema razvoja ni poljoprivrede, ni prehrambene industrije“, rekao je Nedimović.

Ministar Nedimović je naglasio da bez osnovnih resursa, odnosno, bez zemljišta i stoke, škole kao što je Poljoprivredna škola u Futogu ne mogu na pravi način sprovesti praktičnu nastavu, pa je, kako je kazao, jako bitno obezbeđivanje tih resursa.

Nedimović je naglasio i da se u više navrata susretao sa ambasadorom Italije i da su razgovarali na temu finansiranja rada u svim poljoprivrednim školama u Srbiji za koje je Republika Italija zainteresovana, ali i da je neophodno napraviti projekte za donacije tim školama, a koji će biti završeni na proleće.

Ministar Nedimović je Poljoprivrednu školu u Futogu, koju pohađa 800 učenika, obišao sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom škole Dušanom Gagićem.