banner-image

Vojvodina i Baden-Virtemberg zajedno u agraru

Nemačka savezna država Baden-Virtemberg zainteresovana je za jačanje poljoprivredne saradnje sa AP Vojvodinom.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koja se nalazi u trodnevnoj studijskoj poseti Baden-Virtembergu, razgovarala je o modalitetima za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede između dve regije sa nemačkim domaćinima.

Na sastanku u Štutgartu bilo je reči i o primeni efikasnijih metoda u cilju boljeg korišćenja potencijala, koji za cilj imaju formiranje zajedničkih projekata, razmene znanja, iskustava i pospešivanja privrednih veza između dve regije.

U razgovorima sa delegacijom AP Vojvodine, koju u ovoj poseti predvodi pokrajinski sekretar Vuk Radojević, učestvovali su predsednik Vlade Štutgartskog okruga Volfgang Rajmer i direktor Kancelarije za poljoprivredu i ruralni razvoj Kurt Mecger. 

Baden-Virtemberg je jedna od najrazvijenijih regija ne samo u SR Nemačkoj, nego i u Evropskoj uniji. 

U nastavku posete, delegacija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, posetiće Parlament savezne države Baden-Virtemberg, gde će imati sastanke sa poslanicima i predsednikom Parlamentarnog odbora za poljoprivredu Baden-Virtemberga, a prisustvovaće i delu sednice parlamenta.

Pored predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, deo delegacije su i predstavnici Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, Zadružnog saveza Vojvodine, poljoprivrednih stanica i poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Vrbasa i Pančeva. 

(Tanjug)