banner-image

Obuka sremskih poljoprivrednika o IPARD-u

Gradska uprava za poljoprivredu u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj organizovala je edukaciju za poljoprivrednike o mogućnosti korišćenja sredstava iz IPARD programa. Predavač je bila Ružica Gelo ekspert za IPARD program i poljoprivrednu politiku. 

Cilj skupa poljoprivrednika u gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici bila je edukacija o mogućnostima koje im se pružaju u okviru korišćenja sredstava iz IPARD programa, odnosno kako treba uspešno poslovati i pod kojim uslovima da bi se došlo do podsticaja koje daje EU.

Ružica Gelo je prethodno bila pregovarač Republike Hrvatske sa EU za oblast poljoprivrede i bezbednost hrane. Ona smatra da na ovim prostorima ima dovoljno potencijala koji se mora usmeriti ka pravilnom korišćenju podsticaja i pogodnosti koje nosi IPARD.

IPARD programi za Mitrovčane ipak nisu novina. U proteklom periodu se dosta govorilo o toj temi, a gradska uprava u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj redovno obaveštava poljoprivrednike o njihovim pravima i mogućnostima za konkurisanje za određena sredstva u skladu sa uslovima koji se predviđaju.

Ovom sastanku prisustvovalo je oko trideset poljoprivrednika.

(RTV)